Stoppen met roken?

Overweeg jij om te stoppen met roken? Je staat er niet alleen voor! Praat erover met anderen die de poging waagden, en vraag ook ondersteuning aan mensen om je heen. Dat ze je geen sigaret aanbieden, bijvoorbeeld.

Stoppen met roken doe je niet zomaar. Daar gaan vaak meerdere stoppogingen aan vooraf. Maar weet, dat iedere poging je weer traint in hoe het wel kan lukken, en in welke aspecten het anders moet. Wanneer je stopt met roken onder professionele begeleiding, is de kans van slagen groter, omdat je duidelijke afspraken maakt met je coach en met jezelf. Je spreekt de struikelblokken van tevoren goed door, en maakt plannen om te slagen.

Ik ben erkend stoppen met roken behandelaar. Met nicotinevervangende medicatie en cognitieve gedragstherapie, motiverende gespreksvoering en coaching zal ik je begeleiden in jouw stoppoging.

Hoe nicotine verslaafd ben jij?

Doe deze test (en kom dan weer terug op Anneke Bos Leefstijl.com)

Wat zijn de gezondheids nadelen van het roken?

In onderstaand document staan de meeste bijwerkingen van roken op je gezondheid. Te veel om op te noemen…

Een plan maken om te stoppen met roken?

Je kunt 2 plannen downloaden (en gebruiken naar keuze) om zelf in te vullen over allerlei aspecten die met stoppen met roken te maken hebben. En er is een rookdagboek om bij te houden hoe veel je precies rookt op welk moment en onder welke omstandigheden

Plan, samengesteld door Anneke Bos Leefstijl:

Plan, samengesteld door de Trimbos (uitgebreid):

Afspraak maken?

Ik hoop je snel te zien. Je kunt ‘t! Ook jij gaat stoppen. Voor een goede gezondheid, voor de kinderen of mensen in je omgeving, om financieel meer over te houden, om niet meer naar rook te stinken, om tijd over te houden voor leuke dingen, en vooral om de redenen die voor jou zo belangrijk zijn. Tot ziens!